Virală

Şi m-am uitat şi eu la clipul cu 20 strangers kissing for the first time , că deja juma din lista mea de prieteni awwww-ălea şi şăruia şi lăicuia şi iac-aşa. Recunosc, m-am uitat fix ca să scriu despre, că deja mă iritasem de la titlul viralului. Adică “20 de străini care se sărută pentru prima dată” – observaţi? Adică really?? Adică nu cumva, oareşcum logic, orice ar face ăia la un loc ar fi pentru prima dată, străini fiind ei? Zic şi eu.
Luăm o gaşcă de străini (şi unii de alţii – nu am dovezi că ăia nu se cunosc, dar passons – dar şi de România, cred că şi asta e important în viralitatea acestui viral) şi îi punem să se pupe. Deci nu să meargă la piaţă să negocieze cartofi, nu să picteze cu mîinile pe un perete alb, nu să gătească împreună pentru săraci, nu frate, să se pu-pe pe gură sau pe unde le vine! Miza asta facilă pe intimitate iar m-o scos din sărite – că cum altfel să fie cînd pui nişte necunoscuţi să facă împreună un gest intim decît interesant, jenă, inocenţă, bariere depăşite, retrageri şi apropieri etc. şamd. (Este un film pe care îl cheamă Zack and Miri Make A Porno – opinez că e mult mai simpatic, aprox tot pe tema asta).
Apoi mă mai irită un pic programarea asta de a prezenta cam toate variantele acceptabile social: două lesbiene, doi homosexuali, o tanti mai în vîrstă cu un copchil nu aşa în vîrstă (lipseşte nenea în vîrstă cu o copilă, dar bănui că asta a fost evitată din motive evidente – deşi nu pricep de ce standardul e dublu, adică tanti în vîrstă e cool, nenea în vîrstă e pedo? de ce nu tanti plus nenea în etate?).
De ce ziceam că e important şi că oamenii ăia îs străini de România – cred că viralitatea vine şi din prezentarea persoanelor ăstora mai mult sau mai puţin relaxate (mai mult, în comparaţie cu mine, de exemplu), “cool” ele aşa în felul lor, naturaleţea aia (nestudiată) în care oamenilor li se fîlfîie de “ce-o să zică vecina de la 3”.

Textul care însoţeşte viralul mi se pare încă o batere a apei în piuă pentru a sublinia cît de sweet – adică “sweeter than you would imagine” (seriously? You got no clue how I imagine shit) şi apoi “there is something very sweet about this video”, dacă n-am priceput din prima dulceaţa. Şi mai vine şi alb negrul şi lumina care ajută la concluzia apoteotică în care totul e atît de incredibil de “so romantic”. Fiind un cadru organizat cu o regie în spate sper că nu are nimeni impresia de “aşa trebuie să fie la un first date, oh I miss feeling like that”. Finalul ne readuce totuşi într-o zonă, ah, atît de mundan-comercială… For more love, sex and romance visit our Sex & Relationships section. More love & more sex than where? Că în aiesta alb-negru n-am sesizat nici, nici.

Dă o replică

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s