An Education

Anunimoţucu!NUNU!

Hă? Abia coborîtă din tren într-un Cluj gri şi friguros precum o ţîţă scofîlcită de Babă Cloanţă, intrată într-un ABC din drum să cumpăr ţigări, unicul lux în voia căruia ne dedăm cu o disperată şi deasă voluptate (eu) şi cu o frecvenţă scăzută, dar cu morgă britanică (Luţu), vocabulele de mai sus mă scutură din calculele mentale privind sumele cheltuite versus alea rămase tocmai cînd să trag linie inserînd sub total cu o vagă scîrbă existenţială replica lui Mălăele „Pe care…  le-am… băut!” cu modificarea „Măcar de le-aş fi băut!”.

Mă uit în minusculul ABC. În afară de mine şi vînzătoarea plictisită mai e o doamnă cu o geacă muştarie oribilă, cu dorsalul generos întors spre mine şi sotocind ceva pe nişte rafturi joase. Se dovedeşte că doamna muşterie nu e singură. Lîngă/ sub tejghea stă, cu o expresie de buldog lovit intenţionat la părţile moi un puiuţ de vreo 3 anişori, care mă fixează. Mă uit pe jos, oi fi călcat dreaq pe ceva jucărie. Podeaua nudă. Mă uit la el cu un zîmbet de roi de albine harnice şi zic dulce ca o caramea lipită-n buzunarul hainei de primăvară a bunicului decedat „Ce spui tu acolo?”. Mă-sa muştarie se ridică şi-i plantează absolut absentă, fără să aibă habar ce se petrece (nu că ar fi avut cineva), dar pătrunsă de datoria de a face educaţie „Andrei, fii cuminte!” şi îşi vede de scormonit raftul în timp ce emite un absolvitor „Nici eu nu ştiu ce spune”.

Puiuţul se apropie şi răcneşte la mine „Nunimoţucuuuu!”. Vînzătoarea cască şi zîmbeşte, din seria „mînca-l-ar tanti de ‘telijent, cum să nu-l adori?”, eu îmi iau ţigările, puiuţul devine un mic Smaugo-Chucky, eu mă uit ce pana Şoimăreştilor vrea de la mine, ce i-am călcat, mă-sa se apropie de casă cu două banane maronii şi aranjează căciuliţa puiuţului înfundîndu-i-o şi mai abtir pe ţeasta rotundă, îl strînge şi mai tare de gît cu fularul şi îi explică vînzătoarei, pleznind de mîndrie „Aaaaa! Sucu’! Sucu’ lui e pe tejghea! A zis că să nu-i ia sucu’! Hai să te pupe mama, Andrei!”.

Christmas spirit my ass.

Dă o replică

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s